ul. Chałubińskiego 13
80-807 Gdańsk
tel. 58 302-85-20
fax. 58 300-42-42
mail: sekretariat@zso7gda.pl

RODO - klauzula informacyjna

KLAUZULA INFORMACYJNA

DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
W ZESPOLE SZKÓŁ OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH NR 7 W GDAŃSKU

 

Spełniając obowiązek informacyjny wynikający z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych „RODO”), informujemy o zasadach przetwarzania danych osobowych w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 7 w Gdańsku oraz o przysługujących Pani/Panu prawach z tym związanych.

  1. Administratorem przetwarzanych danych osobowych jest Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 7 w Gdańsku, ul. Chałubińskiego 13, tel. 58 302 85 20,
    e-mail: sekretariat@zso7gda.pl .

  1. Dane kontaktowe do Inspektora Danych Osobowych: e-mail: ido@zso7gda.pl ,
    tel. 58 302 85 20.

  1. Administrator danych osobowych – Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 7 w Gdańsku przetwarza dane osobowe na podstawie obowiązujących przepisów prawa.

       Dane osobowe przetwarzane są w celu:

  • wypełnienia i wykonania obowiązków prawnych ciążących na administratorze;

  • wykonania zadań realizowanych w interesie publicznym,

  • realizacji umów zawartych z kontrahentami;

  • realizacji prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora,

  • w niektórych przypadkach dane osobowe przetwarzane są na podstawie wcześniej udzielonej zgody w zakresie i celu wskazanym przy udzielaniu tej zgody.

  1. Odbiorcami danych osobowych mogą być:

  • podmioty wykonujące zadania publiczne w celach wynikających z przepisów prawa np. policja, sąd prokuratura, organ prowadzący szkołę

  • podmioty, które na podstawie stosownych umów podpisanych z Zespołem Szkół Ogólnokształcących nr 7 w Gdańsku przetwarzają dane osobowe w celu realizacji zadań ustawowych, dla których administratorem jest Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 7 w Gdańsku.

  1. Dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celów określonych w pkt. 3, a po tym czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy obowiązującego prawa.

  1. Osobom, których dotyczy przetwarzanie danych osobowych w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 7 w Gdańsku przysługuje prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, żądanie zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych oraz przypadku gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie zgody osoby na przetwarzanie danych osobowych, prawo do cofnięcia zgody w danym momencie, (cofnięcie to nie ma wpływu na zgodność przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, z obowiązującym prawem) oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

  1. W przypadku gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie zgody od osoby, której dane dotyczą, podanie danych osobowych jest dobrowolne jednak niezbędne do realizacji celu, w którym te dane są z zbierane.

  1. Dane osobowe nie będą profilowane i nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji.

  1. Administrator nie będzie przekazywał danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

Informacje o szkole zgodnie z ustawą z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej określającej zasady i tryb udostępniania informacji o sprawach publicznych (Dz.U. 2001 nr 112 poz. 1198).
  • Serwis internetowy Miasta Gdańska
  • Rodzina Szkół im. Jana Pawła II
  • Serwis internetowy Radcy ds. Edukacji Hiszpanii
  • UKS Conrad
  • Europejski Fundusz Społeczny
  • Program Edukacji Morskiej